Parteneriate si protocoale


Compania Nationala UNIFARM manifesta o preocupare permanenta pentru imbunatatirea serviciilor pe care le ofera pacientilor precum si pentru consolidarea capacitatilor institutionale.

Compania Nationala UNIFARM S.A. detine in prezent cea mai mare capilaritate a sistemului de distributie din Romania, distribuind la toate cele 358 de spitale publice, 57 de spitale si clinici private, peste 610 de farmacii independente aflate in contractare activa.

Colaborare nationala


Compania Nationala UNIFARM S.A. detine in prezent cea mai mare capilaritate a sistemului de distributie din Romania, distribuind la toate cele 358 de spitale publice, toate spitalele si clinicile private, peste 610 de farmacii independente aflate in contractare activa.

Ca parte a angajamentului Companiei privind responsabilitatea sociala si educatia, aceasta si-a propus sa ofere sprijin si consiliere studentilor din mediul liceal si universitar dedicat serviciilor medico-sociale si sanatatii publice atat pentru integrarea si acomodarea acestora in piata muncii cat si in cadrul procesului de orientare profesionala.

La indeplinirea obiectivelor asumate in cadrul proiectului national sus-mentionat vor contribui specialistii din cadrul Companiei Nationale UNIFARM SA  precum si experti independenti specialisti in Resurse Umane, cu o mare reputatie profesioanala, specializati in consiliere si orientare profesionala.

Compania Nationala UNIFARM S.A. detine in prezent cea mai mare capilaritate a sistemului de distributie din Romania, distribuind la toate cele 358 de spitale publice, toate spitalele si clinicile private, peste 610 de farmacii independente aflate in contractare activa.

Prin intermediul acestui proiect, Compania Nationala UNIFARM S.A. isi propune sa sustina studentii in anevoiosul proces de clarificare a scopurilor si aspiratiilor personale, obiectiv dus la indeplinire prin diferite activitati ce ii pot ajuta pe beneficiari sa isi inteleaga propria identitate, sa ia decizii informate, sa fie responsabili pentru propriile actiuni, sa isi gestioneze cariera si tranzitia de la mediul academic la piata muncii. Au opotunitatea de a-si completa bagajul de cunostinte, stiintificein domeniul de studiu, contribuindu-se la formarea competentelor cognitive, isi dezvolta mai usor un plan de cariera, isi identifica interesele si aptitudinile, isi dezvolta competentele de autoevaluare, de lucru in echipa, de comunicare, absolut necesare pe viitor.

Din discutiile purtate cu mai multi parteneri decizionali din cadrul societatii, a reiesit necesitatea dezvoltarii unor politici si programe inter – si multi – disciplinare, care sa se sprijine si sa completeze reciproc, in scopul crearii unui mediu favorabil sanatatii dar si dobandirii unor competente – cheie in invatamantul superior din domeniul sanatatii.

In acest sens, si tinand cont ca în centrul obiectivelor sale Compania Nationala Unifarm SA are ca misiune asigurarea drepturilor tuturor pacientilor români de oriunde și oricând, la cele mai bune soluții de tratament, la cele mai accesibile costuri şi în respectul prevederilor Constituției României, articolul 34, la inceputul anului universitar se va demara o colaboarare academica strategica in domeniul managementului si gestiunii crizelor din sanatate, cu accent pe gestiunea urgentelor farmaceutice.

Obiectivul general al cursului se va concentra pe imbunatatirea disponibilitatii medicamentelor, dispozitivelor medicale si a produselor necesare in situatii de criza dar si consolidarea capacitatii Romaniei de prevenire, pregatire si raspuns rapid la amenintarile transfontaliere grave pentru sanatate, in conformitatea cu legislatia in vigoare a Uniunii, si imbunatatirea gestionarii crizelor sanitare.

Scopul acestui curs va fi sa examineze, de asemenea, multiplele provocări cu care se confruntă companiile din domeniul farma de astăzi – și câteva posibile căi de acțiune pentru asigurarea continuității producției de medicamente și a siguranței pacienților.

Obiectivele comune ale inițiatorilor vizează și identificarea de soluții pentru problemele apărute în sistemul de sănătate, precum și realizarea de propuneri de modificări legislative, care să ducă la îmbunătățirea accesului pacienților la tratament. În acord cu obiectivele menționate, în perioada următoare, se vor derula acțiuni comune în vederea recunoașterii importanței sănătății publice și a accesului tuturor pacienților la produse și servicii, în mod nediscriminatoriu și necondiționat. Se va colabora, de asemenea, pentru identificarea și promovarea celor mai bune modalități de implementare în România a politicilor și bunelor practici stabilite la nivelul Uniunii Europene, în domeniul tratamentelor inovatoare, precum și pentru stimularea dezbaterii publice pe tema educației medicale.

Protocolul de colaborare semnat intre cele doua parti are ca scop apararea intereselor pacientilor din Romania, cu respectarea legilor si reglementarilor in vigoare, deruland actiuni comune (inclusiv publice) pentru imbunatatirea modului de deservire al populatiei cu medicamente si alte produse de sanatate necesare, mai ales in zonele defavorizate sau greu accesibile si gasirea unor modalitati corecte, etice si utile pentru a le permite tuturor pacientilor accesul la tratamentele de care acestia au nevoie.

Colaborare internationala


Colaborările între UNIFARM și diversele entități din domeniul sănătății facilitează comunicarea și schimbul de informații, contribuind la identificarea și soluționarea rapidă a problemelor legate de aprovizionare și distribuție.

Parteneriatele strategice dezvoltate permit Companiei Nationale UNIFARM să coordoneze și să optimizeze resursele și eforturile între diferite institutii, asigurând o utilizare eficientă a medicamentelor și echipamentelor medicale, stimuland cooperarea și inovația în domeniul sănătății pentru a aborda provocările și nevoile specifice ale sistemului sanitar.

Cooperarea dintre UNIFARM și partenerii internationali contribuie astfel la îmbunătățirea accesului pacienților la medicamente și tratamente esențiale, prin asigurarea unei aprovizionări și distribuții eficiente.

Prin aceste parteneriate strategice, UNIFARM isi consolidează pozitia in domeniul farmaceutic, creând sinergii și îmbunătățind coordonarea și eficiența în întregul sector al sănătății.,

Parteneriatul institutional creat are ca obiectiv promovarea cooperarii economice intre cele doua parti semnatare prin organizarea de intalniri de afaceri, de misiuni eonomice si alte actiuni comune in vederea unei cunoasteri cat mai bune a comunitatiilor de afaceri din cele doua tari.

Proiecte


În 2023, Centrul Național Farmaceutic a fost înființat în cadrul structurilor UNIFARM,fărã personalitate juridicã, creată pentru colectarea, gestionarea și donarea medicamentelor în cazuri de forță majoră, dezastre și calamități. Prin intermediul Centrului Național Farmaceutic și Mecanismul de Protecție Civilă al UE, toate operațiunile umanitare pentru distribuirea medicamentelor și donarea pentru dezastrul natural din Turcia și Siria au fost efectuate şi expediate din România.

UNIFARM și-a demonstrat angajamentul față de responsabilitatea socială și umanitară prin implicarea activă în distribuirea și donarea de medicamente în contextul dezastrului natural din Turcia și al conflictului din Siria. Această contribuție a avut un impact semnificativ asupra eforturilor internaționale de asistență umanitară.